Προδιαγραφές

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΣΚΩΝ

 

Οι κλειδαριές  ABLOY ( κύλινδροι – λουκέτα – κυλινδράκια επίπλων) βασίζουν την διαφορετικότητα τους, από τις κοινές κλειδαριές, στο σύστημα των δίσκων το οποίο προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών σε πολλές εφαρμογές.

    Ποια είναι τα προτερήματα του συστήματος των δίσκων :

 

·         Δεν υπάρχουν ελατήρια και μπίλιες στους κυλίνδρους. Έτσι το μηχανικό μέρος δεν επηρεάζεται  από σκόνη, υγρασία, σκουριά, χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Το κλειδί δεν φθείρει τα εσωτερικά  μέρη του κυλίνδρου.

 

·         Το σύστημα των δίσκων δεν διαρρηγνύεται.

 

·         Πρίν τον πρώτο δίσκο υπάρχει ατσάλινη κάλυψη ώστε να αποφεύγεται η καταστροφή του συνδυασμού με τρυπάνι.

 

         Το σύστημα των δίσκων προσφέρει πολύ μεγάλο αριθμό διαφορετικών συνδυασμών  ( εκατομμύρια διαφορετικοί κωδικοί ). Έτσι  υπάρχει η  δυνατότητα κατασκευής  απλών ή πολύπλοκων  συστημάτων master ( ένα κλειδί να ανοίγει πολλούς κυλίνδρους ).

 

 

 

ΚΛΕΙΔΙ  PROTEC

 

Το νέο κλειδί ABLOY που κυκλοφορεί σήμερα και στην  Ελλάδα ονομάζεται PROTEC. Είναι πατενταρισμένο και δεν αντιγράφεται (κόβεται από ειδικά σχεδιασμένη μηχανή)  μόνο  στο  εξουσιοδοτημένο κατάστημα απ’ όπου και αγοράζετε το προϊόν.

·      Υποστηρίζει σύστημα 11 δίσκων και μπορεί να φθάσει σε εκατομμύρια ελεγχόμενους συνδυασμούς για να μην υπάρξει περίπτωση δυο ίδιων κλειδιών. Έτσι κάθε κλειδί συνδέεται με μοναδικό τρόπο με τον τελικό καταναλωτή.

·     Το υλικό του και ο τρόπος κατασκευής του είναι τέτοια ώστε να μη       φθείρεται ούτε το κλειδί, ούτε ο κύλινδρος.


ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  MASTER

 

·         Σύστημα master ονομάζουμε ένα σύστημα κυλίνδρων οι οποίοι μπορούν να ανοίγουν με το κλειδί τους ενώ ένα κλειδί (master) ταυτόχρονα  μπορεί να τους ανοίγει όλους.  Σκοπός τέτοιων συστημάτων είναι η ευκολία στην χρήση και ο έλεγχος της πρόσβασης

·   Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να λειτουργεί πχ σ' ένα ξενοδοχείο. Ο ξενοδόχος έχει ένα κλειδί για όλες  τις πόρτες ενώ ο κάθε πελάτης του ξενοδοχείου έχει το δικό του κλειδί που ανοίγει μόνο τον κύλινδρο του δωματίου του. Αυτό είναι ένα απλό σύστημα master.

·   Ένα πιο  πολύπλοκο σύστημα θα μπορούσε να ζητηθεί όταν πχ κάποιος θα ήθελε, μέρος        των κυλίνδρων να ανοίγουν με ίδιο κλειδί, κάποιοι άλλοι κύλινδροι να ανοίγουν με διαφορετικά κλειδιά, κάποιος να έχει πρόσβαση σε ορισμένους απ’ αυτούς, ενώ κάποιος να έχει πρόσβαση σε όλους.

·       Όσο πολύπλοκα και να είναι τα συστήματα master μπορούν να λυθούν μέσω ειδικού προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το σύστημα παραδίδεται με γραπτή λίστα των κωδικών που χρησιμοποιήθηκαν και εφ' όσον ζητηθεί, μπορεί να δεχθεί επιπλέον επέκταση. 

·       Σε κάθε περίπτωση οι κοινοί κύλινδροι έχουν προβλήματα ασφαλείας και λειτουργικότητας. Το σύστημα 11 δίσκων ABLOY,  λόγω των εκατομμυρίων κωδικών, μπορεί να παραδίδει αξιόπιστα συστήματα master ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των κλειδιών. 

 

 

Με ίδιο σύστημα master με κλειδί PROTEC μπορούν να ενταχθούν κύλινδροι, λουκέτα, κυλινδράκια με λαμάκι και κλειδαριές γραφείων.

 

 


Home    Νέα    Εταιρία    Ιστορία    Προιόντα    Προδιαγραφές    Επικοινωνία   
Copyright 2006 Abloy.gr   ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Go

kentrodomisiscreated by Kentrodomisis.gr